Akevittgravet ørret med sennepsaus

4 porsjoner, 96:10:00 minutter


Ingredienser:

2 ss sukker
2 1/2 ss salt
1 ts pepper, grovknust
3 ts malt karve
2 ts malt anisfrø
1 kg ørretfilet uten bein
6 ss Løitens linjeakevitt

Sennepsaus:
3 ss sennep
1-2 ss sukker
1-2 ss eddik
3-4 dl matolje
Salt og pepper
Evt akevitt og dill

4 ts ørretrogn
Salat
Loff

Instruksjoner:

Bland sammen sukker, salt, pepper, karve og anisfrø. Gni inn fisken med krydderet og hell over akevitt. Legg fisken med kjøttsiden ned i en form. Dekk med folie og legg noe tungt oppå. Sett fisken i kjøleskap i 3-4 døgn, snu fisken daglig og øs laken over. Skjær fisken i tynne skiver og servér med sennepsaus.

Sennepsaus: Bland sammen sennep, sukker og eddik og pisk inn oljen i en jevn stråle. Smak til med salt og pepper.

Pynt med ørretrogn, salat og loff.

Tips:

Lag gjerne en rulade av ørret, loff og sennepsaus. Ha litt sennepsaus på loffskiver og legg fiskeskiver oppå. Pakk hardt inn i folie og kutt opp i skiver. Servér med salat, sennepsaus og rogn.