Asparges med posjert egg

4 porsjoner, 00:40:00 minutter


Ingredienser:

Safrankrem:
1 rødløk
1 liten klype safran
2 ss hvitvin, tørr
Dill, frisk
2 ss crème fraîche
Salt

1 ltr vann
2 ss eddik
4 egg

12 grønne asparges
Sukker

Instruksjoner:

Safrankrem:

Kutt rødløk i små biter. Ha i en kjele med safran og hvitvin. Kok til det er 2 ss væske igjen i kjelen. Tilsett finhakket dill og crème fraîche. Smak til med ørlite salt.



Posjert egg:

Kok opp vann med eddik og salt. Knekk eggene opp i fire små skåler. Visp litt i vannet slik at det beveger seg rundt. Ha eggene i og posjer uten at det koker i 3-4 min. Ta dem forsiktig ut med en hullsleiv.



Kok asparges mør i vann tilsatt en klype salt og en klype sukker.



Dryss over finhakket dill ved servering.