Aspargesuppe med lammebrissel

4 porsjoner, 00:50:00 minutter


Ingredienser:

8 grønne asparges

1 ts smør

1 ts hvetemel

2 dl kyllingkraft

2 dl melk

4 dl fløte

Salt



200 g lammebrissel, lagt i vann over natten

8 sjampinjonger

2 ss smør

50 g nøtter

Salt og pepper

40 g parmesanost

Gressløk, finhakket og frisk

Instruksjoner:

Kutt vekk det hvite, bitre, på aspargesen. Kutt resten i små biter. Fres bitene 1 min i smør. Tilsett hvetemel. Spe med kyllingkraft, melk og fløte. La suppen koke i 20 min, eller til aspargesen er helt myk. Kjør suppen i en blender og sil. Smak til med litt salt.

Ha lammebrissel i en kjele md kaldt vann. Kok opp og avkjøl. Rens brissel fri for hinner og fett. Stek bitene i smør med sjampinjong til de er lett lysebrune. Ha i nøtter. Smak til med salt og pepper.

Legg sjampinjong, brissel og nøtter i en suppeskål. Hell over den varme suppen. Strø over parmesan og gressløk ved servering.