Braisert lammebog i gresskarsuppe

4 porsjoner, 01:20:00 minutter


Ingredienser:

600 g kjøtt fra lammebog med fett

Salt og pepper

2 dl hvitvin

5 dl kraft, helst fra lam

1 dl soyasaus

2 ss honning



500 g gresskar, ferskt

2 ss créme fraîche

2 ss smør

1 appelsin, saften

Salt og pepper



8 mini squash, eller 1 stor

2 ss olivenolje

2 ss appelsinsaft

1 ss maldonsalt



2 ss chili olje

Instruksjoner:

Gni kjøttet inn med salt og pepper. Brun det godt på fettsiden i en kjele. Hell over hvitvin, kraft, soya og honning. Sett på lokk og sett kjelen i ovn på 160 °C i 1 time, eller til kjøttet er mørt.

Del gresskarkjøttet i biter. Kok dem helt møre i vann. Sil av vannet og damp det tørt. Kjør til glatt suppe med crème fraîche, smør og saften av 1 appelsin. Smak til med salt og pepper.

Del squash i to. Legg dem med snittflaten opp i en form. Hell over olje, appelsinsaft og salt. Bak i ovn på 150 °C i 10 min.

Del kjøtt i biter. Fordel suppen i fire skåler. Legg i lammekjøtt, squash og pynt med chiliolje.